Fietsmeting

FIETSMETING MET CYCLEFIT GRATIS BIJ ELKE AANKOOP!

Teveel fietsers zijn seizoenen lang doende om de juiste zit op de fiets te vinden. Menigeen weet die zit niet te vinden en heeft hier onnodig last van, zeker wanneer er veel kilometers in het zadel gemaakt worden. Bij zowel toerfietsers als competitiegerichte renners worden deze klachten gehoord. Veel gebruikte vuistregels als de lengte van de onderarm voor het bepalen van de lengte van de stuurnok of het zetten van de hak op het pedaal om de zadelhoogte te meten leiden tot een onjuiste afstelling van de fiets.

chaos carbon cyclefit fietsmeting

De laatste jaren is er vanuit de wetenschappelijke hoek veel onderzoek verricht naar de juiste houding op de fiets. Zowel biomechanica als inspanningsfysiologie zijn gebruikt om praktijkervaring en de uitkomst van talloze metingen te analyseren. Op die manier is stukje bij beetje de optimale fietshouding in beeld gebracht. Het Cyclefit programma combineert de verschillende inzichten waardoor zitcomfort en rendement worden verhoogd. Cyclefit geeft een goed individueel advies aan de hand van een eenvoudig en betrouwbaar meetprogramma.

Cyclefit is een onafhankelijke meet- en adviesmethode, niet gebonden aan een framebouwer of onderdelenfabrikant. Na een goede meting weet je precies de afstelling voor je fiets. Om na een meting ook de juiste afstelling te realiseren is het natuurlijk van belang dat alle onderdelen in de juiste maat verkrijgbaar zijn. Bijvoorbeeld Easton en Profile Design bieden een grote verscheidenheid aan maten, zodat je je fiets daadwerkelijk optimaal kan afstellen aan de hand van de Cyclefit meting.